Zum Titel springen

Suche

Nutrition and Health / Ernährung und Gesundheit

MAS

Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ETHZ

Kategorien
Ausbildungsort

Zürich ETH-Zentrum (ZH)

Unterrichtssprache

Englisch

Ausbildungstyp

Universitäre Hochschulen UH - Weiterbildung: Lehrgänge

Zeitliche Beanspruchung

Vollzeit - Teilzeit

Ausbildungsthemen

Gesundheit, Pflege, Medizin

Studienrichtungen

Humanmedizin

Swissdoc

7.724.4.0

Aktualisiert 27.06.2023

Beschreibung

Beschreibung des Angebots

Master of Advanced Studies (MAS) ist eine Nachdiplomausbildung der Hochschulen und entspricht mindestens 60 ECTS-Punkten.

Natural scientists are offered an advanced education, the MAS ETH NH, that gives a broad overview on aspects of food and nutrition, their influence on health, and their potential for prevention of diseases. This also includes in-?depth knowledge in physiology of eating, nutrition related toxicology, nutrigenomics as well as research methodologies related to nutrition.

MAS ETH NH graduates are trained to distinguish and understand problems of nutrition while continuing to work in their field of expertise. Depending on this field of expertise, jobs can be expected in nutrition research, nutrition teaching, nutrition journalism and different sections of the food industry.

Program structure:

  • 15 compulsory courses
  • 13 optional courses
  • 1 week laboratory analysis
  • Master Thesis

Aufbau der Ausbildung

1 ECTS-Kreditpunkt entspricht einem Aufwand von 25-30 Arbeitsstunden.

Voraussetzungen

Zulassung

  • Master's degree acknowledged by ETH or equivalent educational qualifications

Target group:

  • Graduates with a Master’s degree or equivalent in natural science, medical doctors and pharmacists.

Kosten

CHF 19'500.-

Abschluss

  • Master of Advanced Studies MAS

Master of Advanced Studies ETH in Ernährung und Gesundheit

Praktische Hinweise

Ort / Adresse

  • Zürich ETH-Zentrum (ZH)

Zeitlicher Ablauf

Beginn

Spring and Autumn

Dauer

2 Semesters

Zeitliche Beanspruchung

  • Vollzeit
  • Teilzeit

Unterrichtssprache

  • Englisch

Bemerkungen

Anmeldefrist:

  • für Herbstsemester: 1. Januar - 30. April
  • für Frühjahrssemester: 1. Juli - 30. Oktober

Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ETHZ

Tag der offenen Tür

Immer anfangs September finden die Studieninformationstage statt.

Links

Auskünfte / Kontakt

ETH Zurich, Institute of Food, Nutrition and Health, Human Nutrition Laboratory
Dr Isabelle Herter-Aeberli
Tel. +41 44 632 74 81
E-Mail: isabelle.herter@hest.ethz.ch

berufsberatung.ch